Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Eric Gunnewegh at 18:39 on Monday 12 March    Add 'Usage-Centered Software Design: An Activity-Based Approach' site to delicious  Add 'Usage-Centered Software Design: An Activity-Based Approach' site to technorati  Add 'Usage-Centered Software Design: An Activity-Based Approach' site to digg  Add 'Usage-Centered Software Design: An Activity-Based Approach' site to dzone

De tutorial over Usage-Centered Software Design werd gegeven door Larry Constantine. Larry is een autoriteit op dit gebied en reist de hele wereld over om te vertellen over zijn expertise. Op zich heeft het onderwerp weinig raakvlakken in mijn dagelijkse werkzaamheden, maar daarom was het zeker niet minder interessant.

Larry begon met uit te leggen dat er een verschil is tussen usage-centered design en user-centered design. Beide zijn belangrijk, maar usage-centered design is duidelijk meer gericht op performance. Als je dit goed doet, zal de user experience uiteindelijk ook beter zijn wat uiteindelijk weer een aandachtspunt is bij user-centered design.

Vervolgens kwamen de onderwerpen understanding human activity, understanding activity: participation en understanding activity: performance aan bod. Diverse technieken werden behandeld om activities, actions en operations te modelleren, hetgeen we ook in teams konden oefenen. Uiteindelijk moet de modellering leiden tot een ontwerp van een user-interface die de gebruiker optimaal onderteunt bij zijn werkzaamheden. Voor het prototypen van een user-interface bestaan technieken zoals het conventionele figuratieve prototypen, als ook het meer abstracte abstract prototyping. Larry besloot de tutorial met een uitleg over hoe usage-centered design in de praktijk geintegreerd kan worden in het software development proces.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.