Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Eric Gunnewegh at 18:57 on Tuesday 13 March    Add 'Hands-on Agile Development Workshop' site to delicious  Add 'Hands-on Agile Development Workshop' site to technorati  Add 'Hands-on Agile Development Workshop' site to digg  Add 'Hands-on Agile Development Workshop' site to dzone

De Agile development workshop was, zoals de titel eigenlijk al aangeeft, een echte hands-on workshop. Meer dan de helft van de tijd hebben we achter de laptops gezeten. De workshop werd gegeven door Kevlin Henney die begon met een uitleg over Agile Development. Bij Agile Development werk je in iteraties waarbij je steeds een set van features oplevert samen met de testsets. In een live demo werden de principes van Test-Driven Development gedemonstreerd aan de hand van een eenvoudige case.

Daarna moesten we zelf aan de slag. Er werden groepen van vier gevormd, met twee laptops per groep. Doordat de functionaliteit van de case verdeeld kon worden, konden we ervaren wat paired-programming is. Na elke iteratie was het de bedoeling dat de pairs van samenstelling veranderden, om zo de volgende iteratie te beginnen. Ik zat in een groep met een Zwitser, een Pool en iemand uit Saoedi-Arabie. Zoals voorspeld door Kevlin, was de eerste iteratie het lastigst, maar bij elke volgende iteratie wisten we steeds sneller de features op te leveren.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.