Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Eric Gunnewegh at 21:09 on Thursday 15 March    Add 'Business drivers for IT' site to delicious  Add 'Business drivers for IT' site to technorati  Add 'Business drivers for IT' site to digg  Add 'Business drivers for IT' site to dzone

In een aparte presentatie van Greg Heimark en Chris Swan werd dieper ingegaan op de invloed van de business van investment banks op de IT. Eerst werd uiteen gezet in welke competitieve omgeving een bank zich bevindt. De volgende invloeden werden genoemd:
- clients: de klanten en de wensen van klanten veranderen
- new entrants: nieuwe banken ontstaan
- suppliers: suppliers kunnen de business rules veranderen
- traditional competitors: andere banken veranderen

Als het gaat om financiele producten, zijn er enerzijds complexe exotische producten, en anderzijds cash products in grote volumes. Voor de complexe producten geldt dat er hoge marges zijn. Hier is het voor het risico management belangrijk te realiseren dat het loont om te investeren in intensive computing (computing grids). Voor de cash products in grote volumes is de snelheid van verwerking juist belangrijk om in te investeren.

Een aantal andere invloeden vanuit de business op de IT zijn:
- turn over time van nieuwe producten
- de toenemende vraag naar groene producten (environmental concerns)
- wet- en regelgeving: Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) , Single Euro Payments Area (SEPA)


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.