Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Eric Gunnewegh at 7:31 on Tuesday 20 March    Add 'Leveraging the Web for Services at Yahoo!' site to delicious  Add 'Leveraging the Web for Services at Yahoo!' site to technorati  Add 'Leveraging the Web for Services at Yahoo!' site to digg  Add 'Leveraging the Web for Services at Yahoo!' site to dzone

De track host had al een aantal keer op de laatste dag van de QCon genoemd dat bij Yahoo de beste developers werken, maar niet de beste managers. Mark Nottingham, die zich zelf tot de eerste groep rekende, werkt bij de Yahoo Media Group (Y!Music, Y!TV, Y!Games, etc) en gaf een interessante presentatie over de ontwikkelingen bij Yahoo de laatste jaren. Yahoo is vanaf 1994 gegroeid van een bedrijf met 100000 gebruikers, tot 500 miljoen gebruikers nu. Het aantal dagelijkse page views is vanaf 1997 gestegen van 65 miljoen tot 4 miljard. Hier is weer duidelijk zichtbaar dat scalability een belangrijk aandachtspunt is. Ook heeft Yahoo de nodige integratieproblemen gekend, vanwege verschillende acquisities, het aangaan van samenwerkingsverbanden met partners en de eigen applicatie onderdelen die aanvankelijk onafhankelijk van elkaar werkten. In eerste instantie bestond Yahoo uit onafhankelijke front-end applicaties met hun eigen databases, met als backend een master database. Deze arcitectuur gaf onder andere problemen met het pushen van data vanuit de master database, en het vastleggen van user-generated content. Daarnaast was het toevoegen van extra database capaciteit nogal duur.

Belangrijke requirements voor een nieuwe architectuur waren:
- massive scalability
- flexible deployement
- highly dynamic content
- separation of concerns

Het antwoord werd gevonden in een service georienteerde architectuur. Via een cache maken front-end applicaties gebruik van back-end servers via http, zonder gebruik te maken van SOAP. Voor caching maakt men gebruik van Squid, een open Source chaching server. Doordat men gebruik maakt van een Open Source oplossing voor caching, kon men hier makkelijker functionaliteit aan toevoegen dan mogelijk geweest zou zijn met een off-the-shelf vendor oplossing. Vooral op het gebied van statistics en metrics heeft Yahoo aan functionaliteit er het nodige aan toegevoegd.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.