Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Eric Gunnewegh at 7:20 on Tuesday 20 March    Add 'Voca, UK’s largest payment processing engine running Spring' site to delicious  Add 'Voca, UK’s largest payment processing engine running Spring' site to technorati  Add 'Voca, UK’s largest payment processing engine running Spring' site to digg  Add 'Voca, UK’s largest payment processing engine running Spring' site to dzone

Na de presentatie over eBay’s web architecture, was er nu een presentatie over Voca als voorbeeld van een enterprise architectuur waarbij scalability ook enorm belangrijk is. Helaas voor de twee presentatoren, William Soo en Meeraj Kunnumpurath moest de sessie concurreren met een presentatie over de Google Web Toolkit waardoor de zaal ineens wel erg leeg over kwam na de zeer druk bezochte sessie van eBay.

Voca is een bedrijf dat betalingsprocessen ondersteunt voor de grote banken in de UK. Zo’n 90% van alle salarissen en de betalingen van 70% van rekeningen in de UK worden verwerkt door Voca. In 2006 werden er 5,5 miljard transacties verwerkt. Deze getallen maken duidelijk dat ook voor Voca scalability een belangrijk requirement is voor hun architectuur. Andere factoren die Voca er toe aanzetten om voortdurend hun technologie te vernieuwen zijn het streven naar een goedkopere infrastructuur en een snellere verwerking van transacties en data integrity (gegarandeerd geen verlies van data) in een 24*7*365 operatie.

Belangrijk onderdeel van de applicatie architectuur is de Payments Engine die in hoge volumes in een workflow parallel data verwerkt over persistente queues. JMS wordt gebruikt als message service, waarbij alleen locaal transaction management wordt toegepast (geen XA transactions). Applicaties draaien in een JDK 1.4 / J2EE 1.4 BEA Weblogic 9.2 applicatie server, en een Oracle 10g RAC database. Complexe business logic wordt in Java afgehandeld, en niet in de database. Veel gebruikte data wordt gecached.

In Juli 2006 is een nieuwe versie van de Payments Engine live gegaan, die gebouwd is op basis van Spring. Voca heeft met name voordeel gehad van de functionaliteit die Spring biedt op het gebied van transaction management, JDBC en ORM. De Spring container zorgt bovendien voor een minimale koppeling tussen de diverse onderdelen van de applicatie modules. Ook maakt men veelvuldig gebruik van de testfaciliteiten die Spring biedt (easy mocking). Bij Voca is men tot de conclusie gekomen dat de development productiviteit met meer dan 30% is gestegen dankzij Spring.

Voor de toekomstige architectuur wordt gekeken naar hergebruik van de huidige services en componenten, waarbij integratie kan plaats vinden met commercial-off-the shelf (COTS) producten of met open source oplossingen. Belangrijk aandachtspunt is de integratie met de back office systemen van hun klanten. Verder staan de volgende zaken in de planning:
- upgrade naar JSE 5.0 / JEE5
- gebruik van JPA / Hibernate 3.2
- gebruik van Mule 1.4 / 2.0
- gebruik van SEAM
- uitfasering Struts


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.