Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Barend Garvelink at 13:27 on Tuesday 21 August    Add 'Tip: Utils' site to delicious  Add 'Tip: Utils' site to technorati  Add 'Tip: Utils' site to digg  Add 'Tip: Utils' site to dzone

Druk in je Eclipse IDE eens op CTRL-SHIFT-T (vanuit het Java perspective) en gebruik als zoekterm “*Util”. Je krijgt dan alle classes op je classpath in de trant van ArrayUtils en StringUtils en ReflectionUtils en noem maar op; functie-library classes met allerlei static methodes. Hier zitten echt ontzettende timesavers bij.

Met name Spring Framework en diverse Jakarta Commons projecten (commons-lang, commons-collections) hebben heel veel van dit soort classes. Pas wel op dat je geen dependencies introduceert op plekken waar ze niet thuishoren. Als je een Spring WebMVC controller schrijft kun je gerust gebruik maken van utilities uit het Spring Framework. Schrijf je een POJO domeinmodel dan is een Spring afhankelijkheid waarschijnlijk ongewenst, in elk geval druist het in tegen de filosofie van het Spring Framework zelf.

Merk trouwens ook op dat Java 5 en Java 6 allebei een hoop nieuwe methodes hebben toegevoegd aan de util.Arrays en util.Collections classes!


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.