Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Jaap Coomans at 22:56 on Thursday 11 October    Add 'Petje af' site to delicious  Add 'Petje af' site to technorati  Add 'Petje af' site to digg  Add 'Petje af' site to dzone

USB Rocketlancher

Quasi nonchalant hadden Barend en ik ons opgesteld ter hoogte van de Ordina stand. Daar werden wij gevraagd mee te doen aan de petje-op-petje-af quiz. Op het spel stond een tas met ordina-goodies en…. een USB-rocketlauncher van thinkgeek.com. Uiteraard waren wij daar wel voor te porren. Na een vraag over het aantal Javanen bij Ordina (altijd het hoogste antwoord kiezen natuurlijk…) kwamen de Java-vragen in de trant van: is goto een keyword: Ja of Nee. Appletje eitje dus.

Totdat gevraagd werd of de Borobudur op Java ligt… tja, da’s ook Java. Als één van de weinige wist Barend deze non-nerd vraag te overleven en werkte zich vervolgens met succes naar de finalevraag. Zijn enig overgebleven opponent gokte het aantal classes in de Java SE SDK op 250. Als ware waaghals koos Barend niet voor de voor het grijpen liggende overwinning met 251, maar gokte iets gewaagder op 1000. Doordat het juiste antwoord ergens rond de 3400 ligt is Barend sinds vandaag de trotse eigenaar van een USB Rocketlauncher. Gefeliciteerd, een Sogetist is de beste Javaan van de JFall geworden!


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.