Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Ruud Steeghs at 1:54 on Tuesday 8 April    Add 'Hergebruik van software libraries' site to delicious  Add 'Hergebruik van software libraries' site to technorati  Add 'Hergebruik van software libraries' site to digg  Add 'Hergebruik van software libraries' site to dzone

Herkenbaar probleem, eindelijk een oplossing.

In organisaties waar software ontwikkeld wordt, ontstaat herbruikbare software. Libraries, jar-files etc gaan van project naar project. We kennen het allemaal wel, het ene project heb je afgerond en je begint aan het nieuwe. Waarschijnlijk geef je deze files aan je collega developer en voordat je het weet gebruikt de hele organisatie deze java-files of .jar-files.

In sommige organisaties worden dit soort files zelfs a priori ontwikkeld en beschikbaar gesteld binnen de organisatie door ze te publiceren op een website of wiki.

Probleem: hoe bestuur het gebruik van deze files? Hoe communiceer je dat er een nieuwe versie is? Voor mij is dit een zeer herkenbaar probleem.  Voor IBM blijkbaar ook want ze hebben een nieuw product op de markt dat een oplossing biedt voor dit probleem: Rational Asset Manager. Het tool biedt de mogelijkheid om dergelijke files (assets) te administreren in een centrale repository. Naast de functionele omschrijving kun je de java-docs bijvoegen, een omschrijving van hoe de asset te gebruiken, etc

Dit tool biedt organisaties dus de mogelijkheid om het hergebruik van diverse java-files, .jar-files, libraries, componenten, services , etc

Daarnaast zitten er allerlei toeters en bellen aan: RSS Feeds voor de assets, discussieforum om te discussieren over de assets en diverse management info zoals wie het asset heeft gedownload, hoe vaak, etc.

Waar de Websphere Services Registry and Repository (WSRR) voornamelijk gericht is op Runtime Governance, is Rational Asset Manager (RAM) voornamelijk gericht op Designtime of Developmenttime Governance.

(Heerlijk om met die dure woorden gooien :-) )


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.