Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Tobias Groothuyse at 13:46 on Thursday 10 April    Add 'Apache ServiceMix 4.0 vs Apache Synapse' site to delicious  Add 'Apache ServiceMix 4.0 vs Apache Synapse' site to technorati  Add 'Apache ServiceMix 4.0 vs Apache Synapse' site to digg  Add 'Apache ServiceMix 4.0 vs Apache Synapse' site to dzone

ServiceMix en Synapse zijn twee aparte projecten binnen Apache. Beiden zijn ESB’s en wij kregen de mogelijkheid om twee presentatie ná elkaar bij te wonen over deze projecten. Ik wil voornamelijk ingaan op de verschillen tussen de twee projecten want ze bieden beiden de standaard functionaliteit die we van een ESB mogen verwachten. Zo is er support voor meerdere transports, is het mogelijk om berichten te converteren en transformeren en is er support voor WS*.

ServiceMix 4.0 bevat een JBI 1.0 implementatie en gebruikt Apache Camel voor de routering. Verder maakt ServiceMix 4.0 veel gebruik van OSGI. Zo worden alle services en de registry beschikbaar gemaakt middels OSGI bundles door tijdens de deployment bundle te genereren voor de diverse artifacts. Dit is ook een groot verschil tussen ServiceMix en Synapse. Waar ServiceMix het mogelijk maakt om services in de ESB te deployen kan dat bij Synapse niet. Synapse is echt een pure ESB, dat wil zeggen dat het berichten tussen verschillende end points routeerd en daar eventueel conversie en transformatie op loslaat. Dit maakt dat Synapse een meer licht gewicht ESB is.

Synapse is ook op een flink aantal manieren te draaien: als war file, NT service & Linux deamon. Dit alles kan dan weer standalone gebeuren, in een cluster of zelfs volledig als distributed network. Er is support voor load balancing (gebaseerd op content), failover en het throttlen van requests. Synapse is ook zeer goed te extenden een repository van extensies is te vinden op http://esbsite.org/.

Mijn voorkeur zou op dit moment uitgaan naar Apachce Synapse met name omdat het focussed op het echte ESB werk wat de snelheid en complexiteit van de applicatie ten goede komt. Wil je echter services kunnen deployen op je ESB dan moet je met ServiceMix 4.0 aan de slag.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.