Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Chico Hau at 1:58 on Thursday 10 April    Add 'IBM en performance' site to delicious  Add 'IBM en performance' site to technorati  Add 'IBM en performance' site to digg  Add 'IBM en performance' site to dzone

Een aantal van mijn sessies gingen over performance: tunen van applicaties en IBM produkten en de doorgevoerde verbeteringen. Misschien besteden ze hier vaker aandacht aan, maar een andere mogelijkheid is dat dit gedaan wordt naar aanleiding van vragen en suggesties van klanten dat de huidige IBM software groot en langzaam is; dit is een bekende klacht. IBM heeft zich de kritiek aangetrokken en er hier extra aandacht aan besteed.

Een aantal van de gepresenteerde verbeteringen in de nieuwste versies van de WebSphere Application Server, Message Broker, Enterprise Bus, Process Server hebben mijn inziens voor een groot gedeelte te maken met de betere performance van Java 5 en JEE 5 (voor IBM produkten is dit een aparte upgrade in de vorm van featurepacks). Uiteraard heeft IBM hun bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen van deze versies van Java en JEE. Daarnaast heeft IBM energie gestoken om extra opties en parameters te stoppen in hun eigen IBM JDK (een aantal bestonden reeds en zijn geoptimaliseerd); deze JDK wordt alleen in hun eigen produkten gebruikt. Deze extras zijn bijvoorbeeld nieuwe en verbeterde garbage collection algoritmes, heap defragmentatie, uitgebreide debug en profiling tools). Voor een lichtere versie als tegenhanger voor de WebSphere Application Server is de WAS Community Editon een goed alternatief, dit is een lichtgewicht JEE 5 applicatie server.
In mijn laatste sessie werden een aantal best practices om een betere performance voor de bovengenoemde produkten te krijgen waarvan een aantal practices zeker handig zijn en een aantal practices zijn volgens mij gewoon workarounds.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.