Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Barend Garvelink at 8:56 on Friday 11 April    Add 'Keynote: “Apache and Steam engines”' site to delicious  Add 'Keynote: “Apache and Steam engines”' site to technorati  Add 'Keynote: “Apache and Steam engines”' site to digg  Add 'Keynote: “Apache and Steam engines”' site to dzone

Keynote “Apache and Steam engines” door Rishab Aiyer Ghosh (geen baard). Dit was een keynote over de economie achter open-source. De spreker (opvallend T-shirt: “Learn from your LEADERS – use VIOLENCE to solve your problems”) werkt voor de United Nations University in Maastricht en houdt zich daar al een aantal jaar met open source bezig. Rishab begon met de geschiedenis van de stoommachine. In de vroege 19e eeuw was Cornwall voor de stoommachine wat Silicon Valley nu is voor de computer. Hij vertelde een mooi verhaal over hoe James Watt met zijn patenten de ontwikkeling van die dingen dertig jaar lang in een wurggreep hield, en hoe na afloop van het patent een tijdschrift uitkwam dat bouwtekeningen van stoommachines publiceerde. Dit bracht de ontwikkeling van stoommachines in een stroomversnelling. De parallellen op dit punt naar open-source liggen erg voor de hand. Na dit geschiedenispraatje ging Rishab op de economische toer. Het leuke aan open-source is dat driekwart van de gebruikers aangeeft dat hij meer neemt dan dat hij geeft. Dit verklaart waarom bedrijven als IBM en HP er kapit├ílen in steken ondanks dat het beeld nog steeds bestaat dat open-source liefdadigheid is. Rishab gebruikte een heleboel grafiekjes om zijn betoog te onderbouwen. De brongegevens zijn terug te vinden op www.flossmetrics.org.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.