Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Willem van de Griendt at 13:38 on Tuesday 29 April    Add 'Speeding up enterprise JDBC development with iBatis' site to delicious  Add 'Speeding up enterprise JDBC development with iBatis' site to technorati  Add 'Speeding up enterprise JDBC development with iBatis' site to digg  Add 'Speeding up enterprise JDBC development with iBatis' site to dzone

De presentatie die ik heb gevolgd ging over het iBatis framework. Zoals bij vele andere frameworks zorgt iBatis ook voor het vereenvoudigen van veelgebruikte technologie of het verminderen van benodigde code om iets te bereiken. In dit geval gaat het om het mappen van SQL queries naar Java classes.

iBatis zorgt voor de low level database communicatie zoals; managen van transacties, managen van connecties, laden van een database driver, etc. Hiervoor wordt gebruik gemaakt XML wat de SQL commando’s en de objecten aan elkaar koppelt. Een groot voordeel is dat ontwikkeltaken strak gescheiden kunnen worden in SQL/database en OO/business logic.

Interessant is dat iBatis als een alternatieve persistance layer gebruikt kan worden. In Spring kan het dan als een alternatief functioneren voor Hibernate. In situaties waarbij je een relatief simpel data model hebt en veel junior developers wordt het zelfs aangeraden.

Umit


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.