Links

 • 1. Sogeti
 • 2. JBoss
 • 3. IBM
 • 4. Oracle
 • 5. SpringSource
 • 6. NL-JUG
 • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Willem van de Griendt at 13:41 on Monday 5 May    Add 'Wicked web development with Wicket' site to delicious  Add 'Wicked web development with Wicket' site to technorati  Add 'Wicked web development with Wicket' site to digg  Add 'Wicked web development with Wicket' site to dzone

Wicket is een open source Java web applicatie framework dat volledig component-gebaseerd is. Wicket is de ‘component’ die de web pagina’s aanmaakt op de server, voordat ze naar de browser gestuurd worden. Wicket is “session heavy” en de belangrijkste klassen zijn WebPage, WebApplication, Component en Model.


De website er op uit is gebouwd met Wicket. Als je de site bekijkt kun je zien dat er veel mogelijkheden zijn die Wicket biedt. Componenten kunnen worden herbruikt en dat kun je heel duidelijk zien op de site. Deze componenten zijn makkelijk aan te maken en ook apart te testen. Ook het gebruik van facelets wordt ondersteund. Belangrijke eigenschappen van Wicket:

 • True separation HTML and Java
  • Fast development
 • Maven Jetty plugin
 • Wicket maven archetype
  • Quickstart
  • Playground
 • Lots of Ajax
 • Clustered environment

Een groot voordeel van Wicket is dat Wicket-pagina’s getest kunnen worden, JSP’s daarentegen kunnen niet worden getest. Wicket levert een zogeheten “WicketTester” class die het testen mogelijk maakt. Verder is Wicket goed te gebruiken met “Spring” en “Ajax”.

Het doel van Wicket is om het ontwikkelen van (complexe) web applicaties te vereenvoudigen en Wicket slaagt daar wonderwel in getuige de gebruikers respons.

 Cüma


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.