Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Patrick Kik at 16:04 on Tuesday 26 October    Add 'SDC2010: Application Mining – De brug naar enterprise optimalisatie' site to delicious  Add 'SDC2010: Application Mining – De brug naar enterprise optimalisatie' site to technorati  Add 'SDC2010: Application Mining – De brug naar enterprise optimalisatie' site to digg  Add 'SDC2010: Application Mining – De brug naar enterprise optimalisatie' site to dzone

Op 25 en 26 oktober 2010 waren de Software Development Conferences van het Software Development Network. In een reeks posts zal ik iets vertellen over de sessies die ik bijgewoond heb.

Presentatie door Christiaan Heidema van Sogeti Nederland B.V.

Er ontstaat een steeds grotere complexiteit in applicatielandschappen. Er komen meer en meer applicaties bij en oude applicaties moeten onderhouden blijven. Door fusies en splitsingen worden ook applicatielandschappen hervormd.
Ten behoeven van kostenbesparing en kenniswaarborging is complexiteitsreductie van applicatielandschappen noodzakelijk.
Application Mining is een geautomatiseerde manier om kennis uit source code te halen. Van hoog niveau (zoals relaties met andere systemen) tot laag niveau (welke datastructuren worden in een programma meerdere keren gebruikt).
Met die kennis kan bijvoorbeeld een applicatie herschreven worden naar een andere taal.

Christiaan heeft laten zien welke (zeer gedetailleerde) informatie IBM Rational Asset Analyser uit een verzameling Cobol-programma’s kan halen. De demo was als Java Engineer iets te veel Cobol. Maar als Software Engineer was het heel goed te volgen. De meerwaarde van Application Mining is duidelijk zichtbaar.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.