Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Patrick Kik at 16:00 on Tuesday 26 October    Add 'SDC2010: Persistence Ignorance with Entity Framework' site to delicious  Add 'SDC2010: Persistence Ignorance with Entity Framework' site to technorati  Add 'SDC2010: Persistence Ignorance with Entity Framework' site to digg  Add 'SDC2010: Persistence Ignorance with Entity Framework' site to dzone

Op 25 en 26 oktober 2010 waren de Software Development Conferences van het Software Development Network. In een reeks posts zal ik iets vertellen over de sessies die ik bijgewoond heb.

Presentatie door Julie Lerman van The Data Farm.

Als Java engineer ben ik uiteraard bevooroordeeld over software van Microsoft. Helaas heeft Julie hier geen verandering in kunnen brengen. Haar presentatie was verzorgd en de demo ging maar een klein beetje stuk. Ze heeft wel duidelijk kunnen maken wat het Entity Framework is.

Uit haar presentatie haal ik veel gelijkenissen met Java Entities. Ze vertelt dat het met de nieuwe versie (EF4) eindelijk mogelijk is om loosely coupled code te schrijven. Entiteiten hoeven niet meer te overerven van EntityObject. POCO’s worden door middel van proxy’s verrijkt met data vanuit een context.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik verre van een expert ben op het .NET-platform maar als het pas recent mogelijk is om (voor data access) loosely coupled code te schrijven, vind ik dat toch apart.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.