Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Patrick Kik at 18:16 on Friday 13 April    Add 'Review boek “Event Processing in Action”' site to delicious  Add 'Review boek “Event Processing in Action”' site to technorati  Add 'Review boek “Event Processing in Action”' site to digg  Add 'Review boek “Event Processing in Action”' site to dzone

Event Processing in ActionEvent Processing in Action is een uitgebreid leerboek en naslagwerk over de wereld van event processing.┬áHet boek gaat zeer diep in de materie en bevat zeer uitgebreide voorbeelden. En dat is meteen het grootste minpunt aan dit boek: er wordt in 360 pagina’s verteld wat ook in 100 zou kunnen.

Als je van de hoed en de rand wil weten is dit boek zeer geschikt. Maar bereid je voor op een langdradige reis door de wereld van event processing. Als je al een paar jaar meedraait als software engineer ben je 70% van de stof uit dit boek al tegengekomen. De overige 30% is eigenlijk niet zo interessant. Er staan niets verkeerd in, alleen denk ik dat het boek niet bedoeld is voor een hands-on engineer. Het is meer een boek voor een ‘ivoren toren’-architect.

De structuur van het boek is uitstekend. Elk onderdeel komt in goed gescheiden hoofdstukken aan bod. Na een introductie en een uitleg van de principes van event processing wordt een hoofdstuk besteed aan hoe goede event gedefinieerd kunnen worden. Vervolgens komen twee hoofdstukken die het produceren en consumeren van events tot in alle detail beschrijven. Daarna worden verschillende soorten systemen behandeld die events kunnen produceren en consumeren.

Ook het plaatsen van events in een context komt aan bod. Dit is best een handig hoofdstuk om te zorgen dat events iets van hun omgeving meekrijgen, zonder dat meteen alle application state globaal wordt.

Het volgende hoofdstuk gaat in op het filteren en transformeren van events. Bijvoorbeeld het splitsen of samenvoegen van events. Als laatste theoriehoofdstuk wordt ingegaan op het detecteren van event patterns. Eigenlijk het omgaan met meta-events. Wanneer een aantal soorten events zijn gebeurd of in een bepaalde state zijn, is dat misschien een trigger voor iets anders.

Het boek sluit af met drie pragmatische hoofdstukken. Om de theorie in de praktijk te brengen. De praktijk die hierin wordt behandeld komt mij nogal theoretisch over.

Voor mezelf vond ik het boek eigenlijk zonde van mijn geld. Maar dat betekent niet dat het een slecht boek is en voor anderen een goede aanschaf kan zijn.


© 2018 Java Competence Network. All Rights Reserved.