Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Patrick Kik at 20:51 on Sunday 10 November    Add 'J-Fall 2013 – Shootout! Template Engines on the JVM – Jeroen Reijn' site to delicious  Add 'J-Fall 2013 – Shootout! Template Engines on the JVM – Jeroen Reijn' site to technorati  Add 'J-Fall 2013 – Shootout! Template Engines on the JVM – Jeroen Reijn' site to digg  Add 'J-Fall 2013 – Shootout! Template Engines on the JVM – Jeroen Reijn' site to dzone

Afgelopen J-Fall heb ik de early birdsessie “Shootout! Template Engines on the JVM” van Jeroen Reijn (@jreijn) bijgewoond (SlideShare).

Jeroen gaf van vier template engines (Thymeleaf, Mustache, Jade en Scalate) een korte beschrijving. Daarnaast had hij een benchmarkproject (GitHub) opgesteld waarmee hij deze template engines vergeleek met elkaar en de bekendere template engines als JSP, Freemarker en Velocity.

Elk van de behandelde template engines heeft zijn eigen voor- en nadelen qua syntax en gebruik. Jeroen gaf een heldere uitleg en simpele voorbeelden. Wanneer je overweegt van templates gebruik te maken (binnen een webcontext of stand-alone), loont het zeker om even naar Jeroens presentatie te kijken.


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.