Links

  • 1. Sogeti
  • 2. JBoss
  • 3. IBM
  • 4. Oracle
  • 5. SpringSource
  • 6. NL-JUG
  • 7. Java

Archives

Syndication  RSS 2.0

RSS 1.0
RSS 2.0

Bookmark this site

Add 'JCN Blog' site to delicious  Add 'JCN Blog' site to technorati  Add 'JCN Blog' site to digg  Add 'JCN Blog' site to dzone

Posted by Ruud van der Feen at 11:30 on Friday 7 November    Add 'J-Fall 2014' site to delicious  Add 'J-Fall 2014' site to technorati  Add 'J-Fall 2014' site to digg  Add 'J-Fall 2014' site to dzone

J-Fall logo

Op een herfstachtige woensdag in november vond voor de 11e keer het J-Fall Java evenement plaats. Wie aanwezig wilde zijn op het evenement moest er snel bij zijn. De 1200 kaarten voor het evenement waren al snel uitverkocht. Het publiek dat er op af komt zijn vooral Java developers die up to date willen blijven met de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. De sfeer op het evenement was uitstekend en op sommige plekken was het zo druk dat het moeite kostte om door de menigte te manoeuvreren.

De ruim 30 sessies waarvan je er over de dag 5 of 6 kon volgen boden een groot aantal keuzemogelijkheden. Voor diegene die liever praktisch bezig waren konden kiezen voor een workshop waarvan er twee in de ochtend en twee in de middag waren. De verschillende keynotes in de ochtend en begin van de middag waren veelal interessant. Met name het team van Salves wist een half mislukte doch uiterst vermakelijke show te geven van hun drones project. Het zal immers niet de intentie zijn geweest om een drone boven het publiek zich te laten vallen. Gelukkig kon iedereen zonder medische zorg zijn weg vervolgen.

Willem met een prijswinnaarOok Sogeti was ook dit jaar weer van de partij met een mooie herkenbare stand. Bezoekers van de stand konden prijzen winnen, onder andere de beste in een retro pacman arcade game kon een smartwatch winnen. Hoewel Willem als een ware Gaston de prijsuitreiking voor zijn rekening nam, bleek echter dat pas na 12 namen omgeroepen te hebben eindelijk een winnaar zich meldde, deze ging met cadeaubon naar huis. Ook veel andere stands probeerde bezoekers te trekken met prijsvragen en spelletjes, maar door de drukte stonden er altijd wel bezoekers bij alle stands.

Als je een dagje uit kunt veroorloven is J-Fall een welkome afwisseling tussen je dagelijkse werkzaamheden. Het is een uitstekende mogelijkheid om je collega’s uit je vakgebied te ontmoeten en om interessante sessies te volgen voor ervaren en minder ervaren Javanen.

 

 


© 2020 Java Competence Network. All Rights Reserved.